Díaz i De Alfonso volien tombar a Mas

El director de l'OAC volia moure els fils perquè CDC passés a mans de Germà Gordó
Título de la imagen
Título de la imagen

Mentre es produïa la compareixença del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel De Alfonso, al Parlament, el diari digital Público ha revelat que en la conversa entre el ministre de l’Interior i De Alfonso, aquest darrer va proposar a Fernández Díaz un pla per tombar Artur Mas i promoure Germà Gordó, aleshores conseller de Justícia, com a nou líder de Convergència Democràtica. El seu objectiu era el d’evitar l’acord amb Esquerra Republicana, i aconseguir que Convergència abandonés la via independentista.

En la conversa, De Alfonso li proposa a Gordó salvar Convergència a canvi de redirigir el partit cap a posicions més moderades. Segons aquest àudio, la presumpta proposta comptava amb el suport de destacades figures del sector privat oposades a la independència de Catalunya, com Isidre Fainé (La Caixa), José Manuel Lara (Planeta i Atresmedia) i José Luis Bonet (Freixenet).

El pla per tombar a Artur Mas, i substituir-lo per Germà Gordó, no només pretenia evitar el pacte amb ERC, sinó que també volia evitar que guanyessin les eleccions plebiscitàries i que proclamessin la independència. De Alfonso li explica també al ministre de l’Interior, que li ofereix a Germà Gordó intercedir perquè Mariano Rajoy dialogui i hi hagi consens entre governs. En aquesta conversa, De Alfonso assegura que a Gordó no li sembla malament la proposta, ni tampoc a Unió Democràtica.

LA DIMISSIÓ DE DE ALFONSO

D’altra banda, s’han desmentit les declaracions de De Alfonso sobre que hauria dimitit “només si els treballadors de l’OAC no li haguessin donat un suport unànime”. El fet és que una desena de treballadors d’Antifrau han entregat aquest dijous, 23 de juny, un escrit dirigit a la Mesa de la cambra, al registre del Parlament, on neguen haver donat suport implícit o explícit al seu director, Daniel De Alfonso, davant l’escàndol de les converses gravades amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

En aquest document, els treballadors volen que es diferenciï la seva feina de la del director, i han recordat que tots tenen compromís de confidencialitat, fins i tot després de deixar l’OAC. L’escrit també lamenta que s’hagi compromès el nom i la reputació de l’organisme, i assegura que sempre han actuat sota criteris tecnico-jurídics en l’elaboració dels seus informes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides