Bàscara tomba una macrogranja porcina

L'Ajuntament denega la llicència d'obres perquè es concentrarien massa explotacions
mapa purins
mapa purins

A l’Alt Empordà s’estima que hi ha 375.000 porcs, uns tres per cada habitant de la comarca, i projectes de noves granges en una vintena de municipis que sumarien més de 70.000 caps. Un d’ells ha estat tombat per l’Ajuntament de Bàscara (Alt Empordà), que ha denegat la llicència d’obres per a la construcció d’una macrogranja porcina on es preveia acollir 2.376 porcs, adduint que es troba massa a prop d’altres explotacions.

El projecte denegat, que planejava construir tres naus i un sostre de 2.000 metres quadrats als Masos de Calabuig, ha rebut l’oposició dels veïns de la zona, que al·legaven que no respectava les distàncies amb una riera, amb zones habitades i amb una explotació de gallines.

Bàscara, com recorda la plataforma Salvem l’Empordà dels purins, és un dels municipis declarats zona vulnerable per la contaminació amb nitrats procedents de dejeccions ramaderes. L’Ajuntament de Bàscara ha acceptat els arguments de veïns i ecologistes que s’havien unit per tombar el projecte.

Des de la plataforma celebren que Bàscara se sumi a altres victòries de la seva causa en defensa dels aqüífers, com les assolides pel que fa a les granges de Rabós i Lladó. Advoquen perquè es freni, mitjançant una moratòria, l’atorgament de llicències per ampliar granges o aixecar-ne de noves fins que no estigui garantida la qualitat de l’aigua.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari