Ciutadans roba escons al PP en el sondeig andorrà

Unidos Podemos i el PSOE segueixen amb el frec a frec pel segon lloc
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest migdia, El Periòdic d’Andorra ha publicat la segona entrega de l’enquesta realitzada pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), on s’hi poden veure les expectatives electorals de les eleccions del 26-J.

Aquesta segona enquesta deixa al PP amb un escó menys que en el sondeig anterior (115-119 escons i un 28,5% dels vots) i dóna al partit d’Albert Rivera dos diputats més (40-44 i un 15,2%). Pel que fa a les esquerres, tant Unidos Podemos (83-87 i un 23,7%) com el PSOE (82-86 i un 21,5%) no han mostrat cap canvi respecte a l’última enquesta, de manera que segueixen frec a frec pel segon lloc, amb un lleuger avantatge per a la coalició de Pablo Iglesias.

Respecte a la intenció directa de vot, els populars segueixen com a primera força, amb un 19,6%, tres dècimes més que en el sondeig anterior i dos per davant de Unidos Podemos. Ciutadans ha guanyat tres dècimes i el PSOE es manté igual.

Tenint en compte aquests resultats, la suma de les esquerres podria arribar als 173 escons, mentre que el bloc conservador obtindria 163 diputats. S’estima que la participació se situarà entre el 68% i el 70%, un punt per sota de l’enquesta de dimarts i a tres punts de la de les últimes eleccions generals, on hi va participar un 73,2% de la població.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides