El Parlament cessa De Alfonso

La cambra catalana dóna la possibilitat al director de l'Oficina Antifrau de Catalunya de compareixer en seu parlamentaria
Daniel de Alfonso (Oficina Antifrau)
Daniel de Alfonso (Oficina Antifrau)

Avui, la Mesa del Parlament ha decidit, en sessió extraordinària, iniciar el procés de revocació de Daniel De Alfonso com a director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, després que hagi transcendit les gravacions d’una conversa d’aquest amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, en la que es buscaven temes per perjudicar tant a membres d’ERC com de CDC.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha anunciat que el Parlament de Catalunya té “els mecanismes a punt” per a destituïr al director de l’OAC, i que la cambra catalana serà inflexible en aquest cas, i ha dit que “si hi ha hagut corrupció” el Parlament tindrà “tolerància zero”, i que la feina de la cambra catalana és la “d’acabar amb la corrupció”.

Es previst que sigui en el Ple de la setmana vinent, quan la cambra catalana revoqui el nomenament de De Alfonso com a resposable de l’OAC. Una proposta que ha tingut el suport de totes les formacions polítiques del Parlament, tret del PP.

El nomenament del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya és proposat per president de la Generalitat i ratificat pel Parlament. El juliol del 2011, durant el primer Govern d’Artur Mas, es va proposar Daniel De Alfonso, que havia de substituir l’anterior director, David Martínez Madero, mort sobtadament. S’apunta que Artur Mas va triar De Alfonso, com un gest cap al PP, però també cap al PSC. En qualsevol cas, al Parlament van votar a favor seu CiU, el PP, el PSC i C’s.

Daniel De Alfonso, en declaracions a Catalunya Ràdio ha afirmat que “és falç” que ell hagi participat en cap conspiració, i que tot el que està passant “és una calúmnia”. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides