Qüestions formals ajornen de nou el judici del cas Palau

Fonts del cas citades per 'El País' descarten que Millet segui a la banqueta abans del 2018
Fèlix Millet
Fèlix Millet

El cas del Palau de la Música torna a frenar bruscament quan només faltava posar data a la celebració del judici. Després del nou ajornament, motivat per qüestions formals, no s’espera que Fèlix Millet, Jordi Montull i l’extresorer de CDC Daniel Osàcar seguin a la banqueta dels acusats durant el 2017, segons fonts del cas citades per El País.

Aquest diari publica que una de les defenses ha sol·licitat al jutge que modifiqui el procediment amb què s’enjudicia els acusats. Ho ha fet basant-se la petició de pena de presó de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB): 37 anys per a Millet i 25 per a Montull.

El cas Palau s’ha tramitat amb un procediment abreujat, tot i que la llei processal indica que els delictes castigats amb penes de més de nou anys de privació de llibertat s’han de jutjar pel procediment del sumari, escletxa en forma de contradicció aprofitada per una de les defenses perquè la pena sol·licitada per malversació supera els deu anys.

Fonts del cas citades per El País plantegen com a possibles escenaris els que resulten d’una anul·lació de la interlocutòria que tancava la instrucció (i del dictat d’una nova) o de l’eventual decisió del jutge de tirar endavant. En aquest darrer cas, les defenses podrien fer servir el citat argument durant el judici. A més, l’acusació popular podria rebaixar la seva petició de pena per malversació.

Els veïns “paguen” per l’hotel
Pel que fa al cas de l’hotel del Palau, pel qual Millet, Montull i l’antiga cúpula d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona foren exonerats recentment pel Tribunal Suprem, la sentència absolutòria, revela Crónica Global, obliga a l’Associació de Veïns de Casc Antic, que exercia l’acusació popular, a assumir les costes processals, juntament amb el Palau de la Música, que exercia l’acusació particular.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides