Alerta per noves tisorades d’Ensenyament

CCOO acusa la Generalitat d'excusar-se amb el fracàs en l'aprovació dels pressupostos
Título de la imagen
Título de la imagen

Els sindicats CCOO, USTEC i ASPEPC han alertat que la Generalitat de Catalunya està aplicant la tisora a l’ensenyament públic amb l’excusa del fracàs del Govern català en l’intent d’aprovar els pressupostos que va presentar el vicepresident Oriol Junqueras.

Assenyalen que el Departament d’Ensenyament “va presentar com a reassignació de recursos l’increment en diferents partides que, a canvi, el «forçaven» a suprimir drets com ara la reducció de dues hores lectives als [docents] majors de 55 anys i el cobrament del juliol al personal substitut que hagi treballat com a mínim 6 mesos”.

Segons denuncien en un comunicat, aprofitant el fracàs amb els pressupostos, Ensenyament també elimina “l’increment de plantilles dels centres de màxima complexitat i per atendre l’alumnat amb necessitats educatives a què s’havia compromès”.

Aquests sindicats advoquen per la inaplicació de la reducció de plantilles presentada en la Mesa Sectorial del passat 13 de juny, així com revertir les retallades aplicades des del 2012 pel Govern presidit per Artur Mas. També volen tombar l’eliminació de “la reducció de dues hores lectives al professorat major de 55 anys i el cobrament del juliol dels substituts amb 6 o més mesos treballats”. Reclamen al Govern, així mateix, que desplegui les mesures executives i legislatives necessàries per evitar aquestes retallades, independentment de la manca de nous pressupostos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides