Espanya aprofita el Brexit per reclamar Gibraltar

Els 'llanitos' diuen que mai seran espanyols
El ministre principal de Gribraltar, Fabián Picardo
El ministre principal de Gribraltar, Fabián Picardo

La representant del Govern espanyol, en funcions, al Comitè dels 24 de l’ONU, va tornar a reclamar amb “urgència” posar fi a “la situació colonial de Gibraltar”. El Comitè dels 24 s’encarrega de vigilar els processos de descolonització ordenats per la Comunitat Internacional. En la reunió ordinària d’aquest dilluns, la representant espanyola va demanar acabar amb aquest “anacronisme en ple segle XXI” que representa la colònia britànica de Gibraltar, al sud de la península Ibèrica.

Com publica El Mundo, la demanda espanyola es produeix en mig del debat de la possible sortida del Regne Unit de la Unió Europea, amb la votació el pròxim 23 de juny de l’anomenat Brexit, tot i que la intervenció espanyola davant l’organisme de Nacions Unides no va fer referència en cap moment a la consulta que es farà al Regne Unit. En cas de produir-se la sortida dels britànics de la UE, provocaria una situació complicada per als gibraltarenys, tal com s’explica el nº 1213 d’El Triangle, si el Regne Unit no forma part de la Unió Europea, Gibraltar quedaria fora dels tractats comunitaris, tornaria a quedar aïllat per les barreres duaneres i l’economia del Penyal es col·lapsaria.

Lluny d’arrugar-se, els gibraltarenys en veu del seu ministre principal, el socialista Fabian Picardo, diuen que “Gibraltar no està en venda” i que “els gibraltarenys no es rendiran mai. Mai serem espanyols”. Picardo, que es va traslladar Nova York per participar en el Comitè dels 24, ha acusat el govern espanyol de fer “xantatge polític” a la Roca, amb el Brexit com a pretext. Picardo també ha criticat que, a parer seu, el comitè ha fet costat a les pretensions espanyoles, no acceptant una invitació del govern de Gibraltar.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari