Marxa a Barcelona contra el CIE

El Govern n'ajorna la reobertura fins després del 26-J
tanquem CIEs
tanquem CIEs

La reobertura del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, anunciada pel Govern espanyol i prevista el 16 de juny, ha estat ajornada fins després de les eleccions del dia 26. No obstant això, els partidaris de clausurar definitivament aquesta instal·lació, que fou tancada el novembre a petició de la Justícia per efectuar obres de remodelació, han seguit amb les mobilitzacions previstes.

La intenció de reobrir el CIE ha fet manifestar-se tres-centes persones aquest dimarts, convocades per la plataforma Tanquem el CIEs i SOS Racisme, entre elles Fabián Mohedano, Magda Casamitjana i Gerard Gómez (JxS), Anna Gabriel, Eulàlia Reguant, Mireia Vehí (CUP), Lluís Rabell (Catalunya Sí que es Pot) i Ferran Pedret (PSC). Durant la protesta s’ha llegit un manifest que exposava que al CIE es vulneren els drets humans dels interns. Tambe s’ha denunciat que la discriminació i les expulsions exprés s’han incrementat.

Jorge Fernández Díaz, ministre de l’Interior en funcions, ha declarat aquest mateix dimarts que el CIE de la Zona Franca reobrirà “amb normalitat” quan s’hagin enllestit les obres. “Sr. Fernández Díaz, faci les maniobres que vulgui. L’objectiu és tancar el CIE de Barcelona, i també els de la resta de l’Estat”, ha proclamat Mercè Duch, de Tanquem els CIEs.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari