Alerta per manca d’infermers a l’UCI del Joan XXIII

En alguns nivells assistencials cada professional s'ocupa del doble de pacients que recomana Sanitat
Sense títol
Sense títol

L’hospital de referència de les comarques tarragonines, el Joan XXIII, presenta en la seva Unitat de Cures Intensives (UCI) una ràtio de pacients per cada infermer que incompleix els estàndards recomanats pel Ministeri de Sanitat, denuncia la CGT, que alerta que en algun nivell assistencial aquests professionals atenen un nombre de persones que duplica el d’ aquests estàndards.

Són els casos, del nivell 2, on hi ha els pacients que necessiten atenció més freqüent, suport a un sistema orgànic o es troben en fase de postoperatori, i del nivell 3, on es s’instal·len pacients amb necessitats diverses de suport respiratori.

La CGT sosté que “la UCI de Joan XXIII s’ha quedat petita” per la quantitat de població que ha d’atendre. El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona destaca que el Joan XXIII és un centre hospitalari infradotat econòmicament i afeblit per la política de cohabitació pública-privada impulsada fonamentalment per Convergència que, a les comarques tarragonines, ha facilitat la implantació i l’enfortiment de la Xarxa Sanitària Santa Tecla, beneficiària de derivacions i concerts.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari