Els ‘papers de la Castellana’ retraten quatre familiars del Rei

Gràcies a l'amnistia fiscal del 2012, van regularitzar 4 milions que amagaven a Suïssa
alicia de borbon
alicia de borbon

Quatre familiars del rei Felip VI i del seu pare, el rei emèrit Joan Carles I, tenien amagats a Suïssa quatre milions d’euros que van regularitzar gràcies a l’amnistia fiscal aprovada pel Govern espanyol el 2012, revelen aquest dimarts Eldiario.es, La Marea i Diagonal. Tots tres mitjans han començat a publicar les primeres informacions basades en els anomenats ‘papers de la Castellana’, que xifren en més de 38.000 documents aportats per una font anònima a la bústia Fíltrala.

Els infants Alícia de Borbó-Parma i Carles de Borbó-Dues Sicílies, i dos dels fills d’aquest, Cristina i Pere, van ingressar al fisc espanyol per aquesta regularització 73.436 euros, un 1,84% dels fons ocults, que es va efectuar mitjançant el model tributari especial 750, revela aquesta investigació.

Disposaven de comptes, accions i participacions a fons d’inversió al banc suís Lombard Odier, amb seu a Ginebra. Els diners procedien en part de l’herència de Maria Cristina de Borbó-Parma, neboda del rei Alfons XIII i tieta del Joan Carles I, traspassada el 2009.

Aquesta branca de la família Borbó ocupava els primers llocs de la línia successòria del tron espanyol després dels descendents de Joan Carles I, l’anterior cap d’Estat. Segons revelen Eldiario.es, La Marea i Diagonal, Alícia de Borbó tenia 2,36 milions d’euros a Suïssa, Carles de Borbó, gairebé 1,3 milions, i Cristina de Borbó-Dues Sicílies i Orleans, gairebé 178.000 euros, la mateixa quantitat que el seu germà Pere.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari