La Fiscalia demana més cinc anys de presó per a Oriol Pujol

També en sol·licita més de tres per a l'esposa de l'exsecretari general de CDC i sis per a Sergi Alsina
Oriol Pujol a la comissió sobre el frau i la corrupció
Oriol Pujol a la comissió sobre el frau i la corrupció

L’escrit remès aquest dijous per la Fiscalia Anticorrupció al Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona sobre el cas de les ITV demana una pena de cinc anys i dos mesos de presó i el pagament d’una multa de més de 250.000 euros per a Oriol Pujol, així com una altra de tres anys i quatre mesos per a la seva esposa, Anna Vidal.

La Fiscalia assenyala l’exsecretari general de Convergència i fill de l’expresident Jordi Pujol per delictes de tràfic d’influències, suborn i falsedat documental. Considera que Oriol Pujol, presumptament, va emprar la seva influència política per facilitar negocis a empresaris com el seu amic Sergi Alsina, pel qual es demanen sis anys de presó, i que va dissimular els pagaments que, suposadament, va rebre com si fossin contraprestacions de treballs d’Anna Vidal que se sospita que no van existir. En aquest sentit, Anticorrupció apunta a l’abonament de 700.000 euros.

Així mateix, es demanen penes de presó per a Josep Tous, dirigent convergent i ex número dos de la Diputació de Barcelona, i per als empresaris Sergi Pastor i Ricard Puignou.

Segons s’havia apuntat els darrers mesos, Oriol Pujol estava disposat a pactar, acceptant el fet d’anar a la presó pel cas de les ITV si d’aquesta manera evitava el processament de la seva esposa. Les negociacions, però, no han impedit que la Fiscalia demani presó per a tots dos.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari