Localitzada una xarxa il·legal de “mineria” Bitcoin

En total hi han 30 detinguts a Còrdova, Màlaga, Valencià, Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca i Lugo
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimecres, 25 de maig, agents de la Policia Nacional i funcionaris de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària han fet una operació conjunta, per intervenir en una de les majors xarxes de centres de “mineria” Bitcoin localitzats a Europa. S’han detingut un total de 30 persones repartides per Còrdova, Màlaga, Valencià, Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca i Lugo. El procés ha comptat, en la seva fase final, amb la participació de l’Europol i l’Eurojust.

En relació a la distribució il·lícita de continguts de televisió de pagament mitjançant el Cardsharing o l’IPTV, els arrestats disposaven d’un entramat empresarial a través del qual importaven els decodificadors sense declarar-los, per eludir parcialment l’IVA, i així distribuir-los través de pàgines web que ells mateixos controlaven. Accedien il·legalment als senyals de televisió, i ho posaven a disposició dels usuaris, a través dels diferents servidors distribuïts en diferents localitats espanyoles i europees.

El Bitcoin (฿) és una moneda digital descentralitzada. La “mineria” de Bitcoin consisteix en desxifrar, mitjançant equips informàtics especialitzats, codis que permeten legitimar i assegurar la seguretat de transaccions amb aquesta moneda virtual.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides