Salut eleva el nombre de nens infectats per l’enterovirus

Hi ha 29 ingressats entre els 60 diagnosticats, quatre d'ells a la UCI
Título de la imagen
Título de la imagen

El departament de Salut ha elevat a 60 la xifra de nens afectats pel brot d’enterovirus. Des d’ahir divendres, hi ha hagut 12 nous ingressos i quatre altes. A Espanya, és la primera vegada que es detecta un nombre tan elevat de casos infectats per enterovirus, que desenvolupa alteracions neurològiques més greus que la meningitis vírica. Per aquest motiu, el departament de Salut ha llançat una alerta epidemiològica en detectar una acumulació de casos que presenten alteracions neurològiques més greus.

Dels menors infectats, 29 romanen actualment ingressats, quatre d’ells en la Unitat de Cures Intensives (UCI). L’Agència de Salut Pública coordina una taula de seguiment per monitoritzar el recorregut epidemiològic del virus. Salut també ha desplegat un protocol especial entre hospitals i pediatres d’atenció primària per extremar la diagnosi davant de casos sospitosos.

Una nena de dos anys
L’Hospital Sant Joan de Reus (Baix Camp), ha comunicat que les anàlisis efectuades tant al centre com en altres de referència a Catalunya no han pogut confirmar la presència d’enterovirus en cap de les mostres analitzades de la nena de dos anys que va morir el 27 de març, ja que aquestes mostres de teixit estaven deteriorades.

El centre defensa la seva actuació en tot el procés i explica que va seguir el protocol del departament de Salut, que recomana l’ingrés hospitalari quan apareix una simptomatologia aguda greu i no davant de la presència de simptomatologia lleu. Tot i això, la família de la nena es planteja denunciar l’Hospital Sant Joan per negligència.

Investigació del Síndic
Per la seva banda, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d’ofici sobre la gestió del departament de Salut en aquesta crisi sanitària, per saber quins protocols s’han engegat i quina informació s’ha ofert a les famílies. “El Síndic ha proposat una reunió al Departament per tractar la qüestió i conèixer quins criteris s’han seguit per abordar el brot i quines han estat les comunicacions dirigides sobre l’existència del virus i els riscos de contagi”, ha indicat la institució.

El Defensor del Poble català també ha sol·licitat informació sobre la mort de la nena a Reus amb una simptomatologia similar a la que ha provocat el cep de l’enterovirus que va generar el brot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides