La pinça electoral funciona

La coalició Podemos-IU destrona al PSOE i els votants de C's es mantenen
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El Español ha publicat el resultat del primer sondeig electoral, que mostra un fort augment dels votants de la nova coalició de Pablo Iglesias i Alberto Garzón, així com del Partit Popular. En canvi, detecta un descens considerable dels votants socialistes, mentre que els de Ciutadans es mantindrien igual que en les darreres eleccions, si bé amb tendència a la baixa.

D’acord amb el sondeig, el PP aconseguiria un total de 128 escons, situant-se en primera posició, amb quatre diputats més. La coalició Podemos-IU (Unidos Podemos) passaria a ser la segona força, amb 84 escons, superant al PSOE, que en tindria 73 i Ciutadans, amb 40 escons.

Segons aquest resultat, un acord del PP i Ciutadans quedaria per sota dels 170 diputats, fet que els obligaria a pactar amb algun partit nacionalista. Tot i això, encara ho té més difícil l’aliança entre el PSOE i Podemos-IU, que arribarien als 157 escons. La formació d’un nou Govern no serà pas fàcil.

Respecte a la fidelitat de vot, un 87% dels electors que van votar al PP tornaran a repetir, mentre que un 77% dels votants de Podemos també ho farà. La pujada del PP, davant la caiguda de C’s, és un clar indici de què els votants van d’una formació a l’altra. Segons el sondeig, un 15% dels simpatitzats de C’s que els van votar a les darreres eleccions ara votarien al PP. En aquest sentit, es pot observar com Podemos i Izquierda Unida no han perdut votants pel fet d’aliar-se.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari