Figuerola i Borràs, l’okupa convergent

L'Ajuntament de Barcelona afirma que el fill del conseller de districte de CDC s'ha apropiat d'un pis, a Sarrià-Sant Gervasi, que anava a ser destinat a una família sense recursos
Título de la imagen
Título de la imagen

El consistori barceloní ha obert un procediment de recuperació, o desnonament, a un pis situat al número 12 del carrer d’Isaac Albéniz, al barri de Sarrià-Sant Gervasi. L’immoble, que és de propietat municipal des de l’any 1989, i que figurava com a habitatge buit, volia utilitzar-se com a llar d’acollida per a una família sense recursos. El cas és que en un dels pisos del bloc hi viu Joan Figuerola i Borràs, conseller de districte de Convergència Democràtica al districte de Sarrià-Sant Gervasi i que, segons el govern municipal, es va apropiar d’un altre pis per al seu fill, justament el que es volia cedir a la família necessitada. Ara, tant Figuerola com el seu fill tenen 10 dies per al·legar el que creguin convenient contra la decisió, segons consta a l’expedient del pis.

Figuerola ha admès, durant una visita de la Guàrdia Urbana a la finca, que un fill seu a l’atur ha estat cinc anys -just el període des que van morir els antics inquilins- okupant l’habitatge. A l’Ajuntament, però, no li consta que el fill del conseller hagi acreditat una situació de vulnerabilitat social que justifiqui el seu accés a un habitatge públic. Tanmateix, els Figuerola defensen la permanència del seu fill a l’habitatge i es mostren disposats a pagar un lloguer.

A més de l’ocupació indeguda, la finca presenta una altra circumstància peculiar de la qual és responsable l’Ajuntament. Fa 27 anys que no es cobra el lloguer als inquilins, ja que l’immoble va ser expropiat per un pla d’ordenament amb motiu de la construcció del túnel de Vallvidrera. Aquest pla finalment no es va dur a terme i l’antic amo no va voler revertir l’expropiació, de manera que els contractes de lloguer no es van tornar a redactar mai.

Gerard Pisarello, primer tinent d’alcalde i regidor de Sarrià-Sant Gervasi, ha admès que tot i que l’Ajuntament hauria d’haver actuat abans, el conseller “no ha fet res” per regularitzar la situació i a més, “ha fet que el seu fill hi entri“. D’altra banda, el regidor de CDC i president del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Jordi Martí, ha defensat a Figuerola i ha negat que tant ell com la seva família estiguin “okupant” el pis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides