Anglada: o va a declarar al jutjat o serà detingut

La Justícia investiga l'exlíder de PxC per una campanya denunciada com a xenòfoba
josep_anglada
josep_anglada

El polític xenòfob i fundador de Plataforma per Catalunya (PxC) Josep Anglada no s’ha presentat a declarar sobre una campanya electoral suposadament xenòfoba aquest dimecres i el titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, Diego Álvarez de Juan, li ha advertit que serà detingut si no es presenta el pròxim 11 de juliol.

En aquesta causa s’investiga a dotze membres de l’antiga cúpula de PxC per possibles delictes de discriminació i d’incitació a l’odi que haurien comès en la campanya del 2011. Marta Riera, qui fou secretària de presidència del partit, tampoc s’ha presentat a declarar aquest dimecres, cosa que sí que ha fet David Parada, aleshores responsable d’organització i acció electoral.

El jutge Álvarez de Juan apunta que la cúpula de PxC va promoure o justificar l’odi racial i la xenofòbia mitjançant un discurs fonamentat en la intolerància: “Quan la propaganda electoral de qualsevol partit diu coses com “el comerç immigrant acaba amb el teixit comercial”, que “els immigrants incompleixen els horaris, treballen sense cotitzar, exempts d’impostos” o vincula els immigrants amb les màfies, s’excedeix la llibertat d’expressió i es converteix, en aquesta fase del procediment, en un discurs indiciàriament delictiu”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides