Una presidenta de la Generalitat musulmana

Possiblement la noticia millor dels darrers mesos ha estat l’accés a l’alcaldia de Londres de Sadiq Khan. Cal posar-la al costat de l’alliberament, dissabte, dels tres periodistes espanyols segrestats des de feia quasi deu mesos. Felicitats i ànims a Antonio Pampliega, José Manuel López i Angel Sastre i als seus familiars i amics!

Ja va bé que la capital anglesa tingui un alcalde laborista en comptes de conservador, europeista en comptes d’euroescèptic i que es tracti d’una persona sorgida de la classe treballadora més senzilla. Però és sobretot nou i esperançador que Khan sigui musulmà i hagi arribat a l’alcaldia després d’una campanya farcida d’insults i falsedats contra la seva confessió religiosa per part del candidat conservador, Zac Goldsmith.

Que una capital europea, de 8,6 milions d’habitants, tingui un alcalde musulmà visualitzarà que la pràctica d’aquesta religió no és incompatible amb la democràcia i el respecte pels drets de les dones i el conjunt dels ciutadans.

Que Sadiq Khan sigui el nou alcalde de Londres és una extraordinària notícia pels que creuen que la societat sana es basteix a partir de les aportacions de gent diversa, oberta al diàleg i la voluntat de construir un futur millor per tothom.

Els mitjans de comunicació massa vegades només exposen el costat negatiu de la realitat. N’hi ha un de positiu. A vegades queda dissimulat entre l’acció ensordidora dels que més criden o són més violents.

La comunitat musulmana és la que més pateix l’acció d’aquests darrers. El triomf de Sadiq Khan pot contribuir i ser molt bo pel diàleg entre cultures i comunitats a Europa. I sobretot pot ser molt bo per la pròpia comunitat musulmana.

A veure si s’escampa l’exemple i algun dia tenim a Catalunya un president musulmà. Una presidenta, millor!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides