La Policia indaga sobre el testaferro panameny dels Pujol

Un testimoni clau ubica Joan Piqué Vidal en el desviament de fons del clan de l'expresident
Título de la imagen
Título de la imagen

La investigació del cas Pujol té en aquests moments un testaferro, José Cornelio Bernales, i un despatx, Alemán, Cordero, Galindo & Lee, en el punt de mira. Segons revela El Español citant fonts policials, un intermediari que suposadament va participar en el moviment de fons d’Andorra cap a Panamà efectuat pel clan de l’expresident de la Generalitat ha facilitat números de comptes bancaris i identitats de testaferros que van ajudar a amagar aquestes maniobres.

La UDEF, segons la mateixa informació, ha acreditat la participació de Bernales en la creació de societats a Panamà i Belize rere les quals, suposadament, s’amaguen membres de la família Pujol Ferrusola: Clipperland Foundation, Global Services Advisory Limited i Kopeland Foundation.

El testimoni que està ajudant els investigadors a estirar del fil panameny del cas Pujol també ha assenyalat, relata El Español, que l’advocat Joan Piqué Vidal, el mateix que va organitzar la defensa de Jordi Pujol en el cas Banca Catalana i que fou condemnat pel cas del jutge Estevill, va participar en la maniobra de desviament de diners cap al país centre-americà.

Piqué Vidal, de fet, ja va ser citat per un altre testimoni, el broker François de Seroux, qui va assegurar que una milionària captació de capital d’inversors catalans impulsada per Jordi Pujol Ferrusola, la de Puerto Verde Panamá Atlántico, era una gran operació de blanqueig. Seroux va explicar a la UDEF que Piqué Vidal era una figura clau perquè Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Puig, segons apuntava, pretenien beneficiar-se dels contactes mexicans d’aquest advocat penalista per emprar la infraestructura financera d’un càrtel mexicà de la droga en el blanqueig de capitals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides