Els bitllets dels delinqüents

El Banc Central Europeu deixarà d'imprimir bitllets de 500 euros, perquè el seu valor facilita el desenvolupament d'activitats delictives
bitllets de 500 euros
bitllets de 500 euros

El Banc Central Europeu (BCE) deixarà d’imprimir els bitllets de 500 euros, i així ho anunciarà al proper Consell de Govern del BCE, segons publica The Wall Street Journal. Les autoritats monetàries europees afirmen que aquesta mesura es pren després de comprovar que l’alt valor d’aquests bitllets facilita que es facin activitats delictives, com per exemple, el blanqueig de diners o el finançament del terrorisme internacional, i a més, sense deixar rastres d’aquestes activitats que estan fora de la llei.

El president del BCE, Mario Draghi, va arribar afirmar que s’estava estudiant retirar aquests bitllets perquè hi ha una “creixent preocupació” al carrer, en el sentit que aquests bitllets es feien servir per a negocis il·legals. És previst que en la impressió de l’anomenada sèrie Euro 2 de bitllets d’euros, de la que els bitllets de 5, 10 i 20 euros ja circulen, no emeti bitllets de 500 euros. Tot i que en aquesta sèrie, Euro 2, no s’imprimeixin aquests bitllets grans, els que circulin seran de curs legal, fins a un termini que es marcarà més endavant, i es podran canviar a qualsevol banc central de la zona euro.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides