Quatre detencions i onze escorcolls pel cas Inipro

La Guàrdia Civil deté l'excap de gabinet de l'alcalde de Tarragona i
cuadrado
cuadrado

La Guàrdia Civil han detingut quatre persones aquest dilluns en una operació emmarcada en el cas Inipro: l’excap de gabinet de l’Ajuntament de Tarragona, Gustavo Cuadrado, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Viladecans, Joaquín Guerrero, i els empresaris Ricard Campàs (Inipro) i Enrique Miró (Itinere).

Així mateix, s’han iniciat escorcolls als ajuntaments de Tarragona, Viladecans i Palau-Solità i Plegamans, a dues empreses de Barcelona i Viladecans i a dos despatxos professionals de Reus i Viladecans, així com als domicilis dels detinguts. Les actuacions s’efectuen per ordre del Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona, que ha decretat el secret de sumari sobre elles.

La tinent d’alcalde de Tarragona, Begoña Floria, ha insistit en la versió que manté el Govern municipal de Josep Fèlix Ballesteros, imputat en el cas, segons la qual es van produir irregularitats però no hi ha “objecte penal”.

En el punt de mira del jutge instructor del cas Inipro hi havia fins ara els vincles entre el Consistori tarragoní i l’empresa, suposadament contractada de manera irregular, però ara les investigacions s’estenen a altres localitats. Segons l’acte amb què va citar a declarar l’alcalde Ballesteros, els fets que s’havien investigats fins aleshores podien constituir delictes de suborn, prevaricació, tràfic d’influències, malversació de diners públics i alteració de preus en subhastes públiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides