La caiguda de Manos Limpias sacseja el cas Pujol

L'afer de les ITV també es veu afectat
Jordi Pujol i Marta Ferrusola
Jordi Pujol i Marta Ferrusola

La Fiscalia s’ha quedat sola com a acusació en el cas Pujol després de les retirades d’UPyD i, més recentment, de Manos Limpias. La caiguda en desgràcia del pseudosindicat d’ultradreta obre la possibilitat d’un pacte del Ministeri Fiscal amb els advocats del clan de l’expresident Jordi Pujol.

Persones properes al cas citades per El Confidencial apunten, en aquest sentit, que la Fiscalia té mans lliures per poder pactar una condemna més lleu que la que es podria imposar si UPyD i Manos Limpias haguessin pogut exercir fins al final com a acusació particular.

Sebastián de Juan, el lletrat a qui Manos Limpias va encarregar el cas Pujol, explica al mateix diari digital que no té instruccions del seu client i que la procuradora del pseudosindicat a Madrid “va renunciar a tots els temes”. Així mateix, assenyala que, un cop es va inhibir la jutgessa de Barcelona, que s’encarregava de la causa sobre els comptes andorrans, en favor del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, ja podien personar-se en la macrocausa. Els problemes econòmics de Manos Limpias i l’empresonament del seu president, Miguel Bernad, ho han impedit.

Cas ITV
Malgrat els seus problemes, el passat dimarts, Manos Limpias va emetre un comunicat on encara assegurava que els seus professionals independents no renunciaran a l’acusació que exerceixen en diverses causes, entre elles el cas de les ITV (pel qual està imputat Oriol Pujol) i el de l’organització del 9N (en el qual està imputat Artur Mas).

Quant a l’afer de les ITV, l’advocada que defensa els interessos de Manos Limpias ha explicat a El Nacional que “No tenim cap comunicació amb el client”, que “no hi ha cap canvi” i que en resposta a un correu electrònic remès al pseudosindicat els han dit que “no saben res”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides