El ministeri de Salut andorrà contradiu a la Generalitat

Les autoritats sanitàries d'Andorra asseguren que el virus trobat a la planta d'Aigua d'Arinsal s'ha vehiculat a través de la manipulació dels recipients reutilitzats
Título de la imagen
Título de la imagen

El ministeri de Salut andorrà ha contradit a la Generalitat després que l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) assegurés que les mostres analitzades apuntaven a que l’origen del Norovirus correspon a restes fecals humans. En total, la “pandèmia” ha afectat a més de 4.100 persones de l’àrea metropolitana de Barcelona i de les comarques de Tarragona.

El ministre de Salut d’Andorra, Carles Álvarez-Marfany, ha explicat que s’ha trobat contaminació de Norovirus en pràcticament totes les mostres preses en la línia embotelladora de la planta d’Arinsal i a la font; de manera que, el ministre de Salut andorrà ha anunciat el tancament de la planta, així com la retirada i prohibició de tots els productes amb marca Aigua d’Arisnal. Álvarez-Marfany ha insistit que la contaminació no està produïda per la filtració d’aigües fecals, sinó que l’origen “prové de la font, un aqüífer natural”.

El ministre de Salut ha dit que a Andorra no s’ha notificat cap brot de gastroenteritis associat a Aigua d’Arinsal. Finalment, ha afegit que l’aigua de la font només abasteix la planta embotelladora, i que continuarà la investigació per tal de determinar com ha arribat el virus a la font. El director de Salut andorrà, Josep Casals, ha explicat que “no hi ha hagut cap canvi en els procediments” que pugui haver desencadenat el brot de gastroenteritis.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari