Xoc d’exconsellers pels deutes d’Unió Democràtica

"Si tenen diners per fer una campanya electoral, suposo que també els tindran per pagar els deutes", afirma Homs
Título de la imagen

Francesc Homs, portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, ha advertit a Unió Democràtica de Catalunya (UDC), que “si té diners” per pagar una nova campanya electoral, que abans “pagui els deutes” que tenen pendents amb Convergència Democràtica. La formació democratacristiana, tot i que està passant per problemes econòmics, ha mostrat interès en presentar-se novament a les eleccions generals

La portaveu del partit d’Unió Democràtica, Montse Surroca, ha respost que els atacs d’Homs són deguts al fet que els “molesta” que els democratacristians es plantegin la possibilitat de presentar-se a les eleccions generals del 26 de juny, si s’acaben convocant. Surroca ha criticat que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) és víctima d’una “desorientació ideològica” que els obliga a estar actualment en mans d’ERC i de la CUP. La portaveu també ha explicat que el seu partit estaria encantat d’obrir un debat amb Convergència, però que ara és el moment de “parlar de política”, de formular propostes pel futur de Catalunya, i no de parlar del deute amb CDC.

A tot això, el secretari general d’Unió Deocràtica, Ramon Espadaler, ha defensat l’opció de presentar-se a les generals. “Estem més a prop de presentar-nos a les eleccions que de cap altra opció”, ha afirmat l’exconseller. També ha afegit que l’exlíder del partit, Josep Antoni Duran, “no té cap intenció” de presentar-se novament com a candidat.

L’exconseller Homs ha reconegut les tensions que hi ha entre CDC i UDC, que ara s’han de posar d’acord sobre la distribució dels deutes pertanyents a l’extinta calició de Convergència i Unió. “No hi ha bon rollo”, afirma Homs per la seva banda, ja que els democratacristians “han acabat derivant-se cap al ressentiment” amb els seus antics socis convergents.

Segons ha informat El Món a Rac1 aquest dimecres, CDC ha enviat un requeriment reclamant a UDC que reconegui un deute d’1,8 milions d’euros corresponents a la liquidació de la federació CiU.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari