El fons nord-americà JC Flowers s’adjudica l’antiga BPA

A Espanya havien fracassat amb la compra de CAM i altres caixes d'estalvi, però, a Andorra, ara tindran una banca
Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

JC Flowers, un fons d’inversió nord-americà, qualificat per alguns analistes de “voltor”, s’ha adjudicat Vall Banc, el banc pont on s’han aplegat els actius sans de Banca Privada d’Andorra(BPA).

 

L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), equivalent andorrà del FROB, que depèn del govern de Toni Martí, ha adjudicat les restes de BPA al fons nord-americà per 29 milions d’euros, que pagaran de manera esglaonada en funció de l’evolució del negoci.

 

JC Flowers està comandada pel seu fundador, el multimilionari californià James Christopher Flowers, un exdirectiu de Goldman Sachs, que en els últims anys havia intentat la compra de diverses de les caixes d’estalvi espanyoles que se’n van anar en orris amb la crisi.

 

El 2011, JC Flowers va intentar adquirir la CAM, però el Banc d’Espanya no va autoritzar l’operació. En canvi, el govern andorrà no ha tingut cap mania per adjudicar a aquest fons un dels bancs del país.

 

El govern andorrà va intervenir BPA el març de l’any passat arran d’una notificació del FinCEN, l’agència antifrau dels Estats Units, en la qual s’advertia sobre suposades pràctiques de blanqueig de diners. El febrer passat, el FinCEN va retirar les acusacions, però BPA ja estava morta i els seus actius havien volat a Vall Banc.

 

Els accionistes majoritaris de BPA, els germans Higini i Ramon Cierco, han anunciat que acudiran fins a l’última instancia judicial. Un nombrós grup de clients de la vella BPA també ha demandat el govern del seu país.

 

Aquest front judicial, de resultats incerts, va fer desistir a la resta de bancs del país Andbank, Crèdit Andorrà, Mora Banc i Sabadell- de presentar una oferta sobre Vall Banc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides