Apareixen 8.000 ME espanyols amagats a Suïssa

L'operació global afecta empreses i particulars de més de vint països europeus
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Agència Tributaria ha rebut del Govern alemany un llistat de ciutadans espanyols que tenen amagats 8.000 milions d’euros a Suïssa per evadir impostos. La trama ha sortit a la llum pública arran de la informació que va comprar un land alemany, i que el Govern federal s’ha encarregat de fer arribar a una vintena de països europeus que hi tenen ciutadans implicats.

En el llistat global, hi ha comptes bancaris d’empreses i particulars que sumen un total de 90.000 milions d’euros amagats, i que no pagaven impostos a les diferents autoritats tributàries dels països afectats; entre els que apareixen en la llista hi destaquen Itàlia, França, Gran Bretanya, Alemanya o Espanya.

Segons publica Diario Público, el frau a l’Agència Tributaria se situa entre els anys 2006 i 2008, quan Suïssa encara se la considerava un paradís fiscal. Es dóna la circumstància que el país alpí va deixar de ser catalogat com paradís fiscal el 2010, i Panamà va deixar de ser qualificat paradís fiscal un any més tard, el 2011.

Els documents (11 CD’s) van ser comprat a ‘Whistleblowers’ (filtradors) pel land de Renània del Nord-Westfàlia, juntament amb altres Estats federals alemanys i el mateix Govern federal; els hi va costar 17 milions d’euros, però les autoritats alemanyes han pogut recuperar ja al voltant de 5.000 milions d’euros en impostos evadits,i l’operació ha afectat al voltant de 120.000 ciutadans alemanys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides