TV3 gasta més de 31 ME en productores

La CCMA té més empleats que Mediapro o Atresmedia i un pressupost rècord entre les autonòmiques
Título de la imagen
Título de la imagen

Minoria Absoluta, Triacom Audiovisuals, Mediapro, El Terrat, Arca Audiovisual i Alguna Pregunta Més són les productores que més diners van guanyar gràcies a contractes amb TV3 durant el 2015. En total, el principal canal de televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va destinar més de 31 milions d’euros a contractar productores l’any passat, ha revelat la mateixa ‘Corpo’ en resposta a una pregunta parlamentària del diputat socialista David Pérez.

Minoria Absoluta encapçala el rànquing superant els 4 milions. Va sumar tres contractes: un valorat en 3.317.173 d’euros, un altre per 658.545 i un tercer per 140.7000 euros. Triacom en va obtenir quatre, totalitzant més de 3 milions. Els contactes amb Mediapro també van superar aquest import. El Terrat va guanyar més de 2 milions d’euros amb quatre contractes, Arca també quedar per sobre d’aquesta quantitat amb un parell de contractes i Alguna Pregunta Més va quedar per sota del milió i mig.

La plantilla i el pressupost
La CCMA, d’altra banda, destaca per la seva gran quantitat de treballadors, si la comparem amb televisions autonòmiques com l’andalusa, la basca i la madrilenya, o amb grups privats com els que menen Antena 3 i Telecinco. La ‘Corpo’ disposa de 2.312 empleats, gairebé tants com Canal Sur (1.257), ETB (975) i Telemadrid (317) juntes. En qualsevol cas, té més plantilla que Atresmedia -el grup d’Antena 3 i La Sexta- (1.800 treballadors) o Mediaset -Telecinco i Cuatro- (1.266 treballadors), com ha publicat recentment El Economista.

La Generalitat destinarà a la televisió pública 227 milions d’euros, de llarg el pressupost més gran d’una televisió autonòmica: la segona de la llista és Canal Sur, amb 137,5 milions. En canvi, ha denegat els 26 milions d’euros addicionals demanats per la presidenta en funcions de la ‘Corpo’, Núria Llorach, per afrontar inversions tecnològiques i millorar continguts encomanats a productores externes. Aquesta partida extra no es podia afegir amb els pressupostos del 2015 prorrogats, sinó que cal l’aprovació dels pressupostos nous.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari