El ministre andorrà de finances va moure or des de Barcelona

Jordi Cinca, present als papers de Panamà, va transportar lingots procedents de la Costa d'Ivori cap al Principat
Título de la imagen
Título de la imagen

El ministre andorrà de finances, Jordi Cinca, qui està situat actualment en l’epicentre de la polèmica al país dels Pirineus perquè el seu nom apareix als papers de Panamà, va transportar personalment des de Barcelona cap a Andorra 11 lingots d’or que procedien de la Costa d’Ivori, segons documentació revelada per OKdiario.

Un certificat amb data d’expedició del 22 de setembre del 1998 en dona fe. N’és el responsable Manuel Terrén Parcerisas, qui era director general de la companyia Négoce Afrique-Côte d’Ivoire (NACI SA).

En concret, va certificar que un representant d’aquesta empresa lliuraria a Cinca, identificat amb el número de passaport 8185 d’Andorra, “11 lingots d’or en brut” a Barcelona. L’actual ministre de finances andorrà consta com a encarregat de recollir-los en qualitat de representant del grup Orfund SA.

El Partit Socialdemòcrata ha demanat la dimissió de Cinca pels seus vincles amb la instrumental Mariette Holdings, creada pel bufet Mossack Fonseca, però Toni Martí, el cap de Govern, i el partit que encapçala, Demòcrates per Andorra, han manifestant el seu suport públic al ministre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides