Dret a no decidir

La consulta sobre la prolongació de la C-32 a la Selva no evitarà que les obres es facin
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest diumenge que ve, 17 d’abril, els veïns de Blanes i de Lloret de Mar tenen una cita amb les urnes. Estan convocats per respondre “sí” o “no” a una pregunta binària molt senzilla: “Vostè està a favor o en contra de la prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret?“. Però votin el que votin els 50.000 ciutadans de més de 16 anys de les dues viles marineres amb dret a participar en aquesta consulta, el resultat no servirà de res. El projecte constructiu de la nova via ja està “dat i beneït” i les obres està previst que comencin durant el mes de maig.

La prolongació de l’autopista del Maresme (C-32) fins a les principals ciutats turístiques de la Costa Brava sud (Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar) és un debat que, des de fa anys, aixeca passions a la zona. El projecte inicial -l’ampliació del trajecte de l’autopista de peatge- suscita una oposició unànime. Però les “forces vives” de les localitats involucrades també reclamen una nova via que descongestioni els accessos a Blanes i Lloret, que a l’estiu es col·lapsen sovint i, suposadament, frenen l’arribada de turistes.

En aquest temps de penúries pressupostàries, el conseller Santi Vila va creure trobar la “fórmula màgica”: la prolongació de la C-32 no seria de peatge però, en canvi, de la seva construcció se n’encarregaria l’empresa concessionària de l’autopista, filial d’Abertis. A canvi dels 71 milions d’inversió que costa aquesta carretera de 7 quilòmetres, Abertis veu oberta la possibilitat d’ampliar la concessió de l’explotació de la C-32 (Mataró-Palafolls), que s’acaba l’any 2021.

Aquest és un els arguments que empra la plataforma Aturem C-32, que lidera l’oposició al projecte, per mirar de convèncer els veïns: si Abertis fa la carretera Blanes-Lloret, els peatges per anar a Barcelona continuaran durant més anys. Un altre és l’impacte ambiental que tindrà la nova carretera en paratges emblemàtics de la zona, com el Vilar, Sant Pere del Bosc, L’Àngel i Les Alegries.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 15 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari