Els militars emprenyen Sant Climent Sescebes

Durant les darreres maniobres hi havia soldats al carrer "en posició d´atac i amb armes llargues", denuncia l'alcaldessa
base militar Álvarez de Castro
base militar Álvarez de Castro

Uns 500 soldats han ocupat els carrers del municipi de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà), de 601 habitants, per efectuar unes maniobres militars que han generat malestar. L’Ajuntament ha demanat explicacions a la base militar Álvarez de Castro, ubicada al poble, sobre aquest desplegament, durant el qual s’han pogut veure soldats “en posició d´atac i amb armes llargues”, segons l’alcaldessa, Olga Carbonell. Alguns escolars, segons s’ha fet saber, es van espantar amb l’escena descrita per l’alcaldessa, que va tenir lloc al migdia.

El Consistori assenyala que no va ser informat de la realització d’exercicis dins el nucli urbà, per bé que sabia que efectius militars podrien travessar el municipi. Un portaveu de l’Exèrcit, en declaracions a l’ACN, descriu aquesta ‘invasió’ com una instrucció convencional, però no important. D’aquesta manera argumenta que no s’informés específicament l’autoritat municipal.

L’Ajuntament de Sant Climent Sescebes troba “innecessàries” maniobres com aquestes. “És gairebé impossible sortir de la base militar de Sant Climent Sescebes sense passar pels carrers del municipi perquè la caserna hi està immersa”, assenyalen des de l´Oficina de Comunicació de la Inspecció General de l´Exèrcit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides