Guerra bruta d’Interior contra Podemos

La cúpula de Fernández Díaz mena un degoteig de filtracions amb intencionalitat política, confirmen fonts policials i periodístiques
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

Des del cim del Ministeri de l’Interior, que dirigeix Jorge Fernández Díaz, s’estan dosificant filtracions amb intencionalitat política que busquen debilitar Podemos i afectar la investidura de Pedro Sánchez com a president, ara novament en fase de negociació.

Aquest fet, prou evident si es repassen determinats mitjans conservadors espanyols, el confirmen fonts policials a El Español, que assenyalen, per exemple, que la informació publicada a ABC sobre els milions que suposadament va aportar Veneçuela a la fundació CEPS, llavor de Podemos, ha molestat els comissaris que treballen en aquesta investigació en curs, perquè troben que posa en perill algunes indagacions. En el cas d’aquesta informació, l’objectiu hauria sigut esguerrar la reunió de PSOE, C’s i Podemos.

El degoteig d’informacions que projecten ombres sobre el partit que lidera Pablo Iglesias va començar fa mesos però, de moment, la Fiscalia Anticorrupció no ha apreciat indicis delictius en els números d’aquest partit, motiu pel qual Interior hauria posat en circulació les informacions.

El modus operandi, revelat pel mateix diari a partir dels testimonis de periodistes de diversos mitjans, consisteix en la celebració de reunions amb aquests professionals de la informació, als quals se’ls mostren documents sobre el finançament de Podemos i se’ls fa saber que la data de publicació del document depèn d’ordres dels seus superiors jeràrquics del Ministeri.

L’objectiu actual d’aquestes maniobres seria impedir que Podemos contribueixi en la formació del nou Govern. Entre elles, a banda de la notícia d’ABC, hi ha la publicació del vídeo del viatge a Veneçuela d’un dirigent de Podemos (també de la diputada de la CUP Anna Gabriel) en el mateix vol que el familiar d’una terrorista d’ETA, així com la difusió de dades sobre el suposat finançament de l’Iran a Podemos.

Els homes de Fernández Díaz
Quant a la cúpula d’Interior en ella mateixa, l’actual ministre en funcions prossegueix amb els ascensos de figures de l’anomenat “cercle pietós”, els integrants del qual són properes a l’Opus Dei. En algun cas, com el de Serafín Castellano, exdelegat del Govern imputat per afers de corrupció, formen part d’organitzacions religioses molt militaritzades arrenglerades amb la ultradreta, destaca Público. L’últim dels Fernández boys en obtenir un ascens és José Javier Cuasante, excap de la Policia d’Alacant i nou comandament de tota la Comunitat Valenciana.

Ignacio Cosidó, director general de la Policia, i Eugenio Pino, director adjunt operatiu, són altres membres principals d’aquest pinyol. El denominador comú dels alts càrrecs policials que proliferen sota l’autoritat de Jorge Fernández Díaz és la pertinença a l’Orden de San Cristóbal. És en aquest context i gràcies a aquests alts càrrecs, expliquen fonts policials a Público, s’estan introduint cerimònies religioses o militats en actes oficials de la Policia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides