La COS denuncia Esfosa davant Inspecció de Treball

El sindicat acusa l'empresa de suplir els vaguistes amb treballadors no qualificats
esfosa cos
esfosa cos

La Coordinadora Obrera Sindical (COS), sindicat majoritari al comitè d’empresa de l’escorxador Esfosa, on ha convocat una vaga de dos dies per protestar contra les condicions laborals, ha pogut celebrar el fet d’haver pogut aturar pràcticament l’activitat en aquestes instal·lacions, ubicades a Vic, però una maniobra de l’empresa ha fet tirar endavant una part de la producció.

Segons ha denunciat la COS davant Inspecció de Treball, Esfosa ha emprat treballadors no qualificats per cobrir els torns de vaga, molts dels quals, asseguren, “no han treballat mai amb animals”. La situació “no és legal”, ha exposat la delegada del comitè d’empresa Maria Ruiz, publica Nació Digital.

Treballadors d’empreses de treball temporal, de cooperatives, d’altres empreses del sector i empleats de l’empresa que no han fet vaga han ajudat a sacrificar porcs, però la producció ha estat molt inferior a l’habitual.

La primera de les dues jornades de vaga va quedar marcada, a més, per la indignació dels vaguistes contra l’empresari Josep Ramisa. Segons els treballadors que protestaven aquest dimarts, Ramisa va empènyer i amenaçar alguns d’ells amb expressions com “us fotré quatre tiros” i, a un treballador subsaharià, “a tu, mort de gana, et faré tornar a l’Àfrica”.

Els objectius dels vaguistes, que acusen Esfosa d’explotació i esclavatge, són una negociació i un acord sobre la jornada irregular de treball, el correcte pagament del plus de nocturnitat, la realització urgent i posada en practica del pla de prevenció i salut, la millora de les mesures de seguretat i emergència en cas d’accident, les mesures de prevenció de malalties professionals, la rotació de personal en el lloc de treball i la revisió de les categories professionals.

Els vaguistes també apunten cap a Casa Tarradellas, a qui es corresponsabilitza del conflicte laboral perquè és un dels copropietaris de l’escorxador.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari