Del sainet de Ballesta a la sociovergència

Plega l'alcalde de Girona triat pel president Puigdemont, després d'una breu i esperpèntica etapa
albert ballesta investidura fallida
albert ballesta investidura fallida

Albert Ballesta, l’home promocionat pel president Carles Puigdemont perquè el succeís cal capdavant de l’Ajuntament de Girona, ha confirmat aquest dimarts en una roda de premsa que plega com a alcalde.

Marta Madrenas, una de les regidores que sonava com a relleu de Puigdemont quan l’exalcalde acceptà la successió d’Artur Mas com a candidat a presidir la Generalitat, assumeix ara l’alcaldia. S’espera que CiU pacti amb el PSC perquè el Consistori gironí recuperi l’estabilitat.

Ballesta va fracassar recentment en l’intent d’aprovar el seu sou i el cartipàs, que havia mirat de pactar amb el PP i C’s: aquesta darrera formació va al·legar diferències ideològiques per retirar-li el suport i Ballesta no es va poder adjudicar un salari de 73.000 euros, sinó només una assignació de 20.000 euros en concepte de complements per l’assistència als plens. Ballesta va dir aleshores que no dimitiria.

El successor de Puigdemont va arribar a l’alcaldia després d’una rocambolesca maniobra que va incloure el fet de forçar les renúncies a l’acta de regidor de les vuit persones que va ocupar els llocs entre l’11è i el 18è a la llista presentada per Convergència i Unió a les eleccions municipals del 24 de maig del 2015, així com la renúncia dels regidors de CiU a aspirar a l’alcaldia.

Ballesta, que era el 19è a la llista electoral, va ascendir gràcies a la promoció de Puigdemont, que, segons el Diari de Girona, va trucar Roser Urra, 17a la llista gironina de CiU i última persona en oposar-se a l’escalada de Ballesta, que va acabar desistint. Segons Elnacional.cat, Ballesta ha decidit plegar després d’abordar la situació amb el president Puigdemont.

Després d’assegurar-se l’accés a l’alcaldia entre retrets de manca de legitimitat i de frau democràtic per part de l’oposició, Ballesta va incórrer en un error de forma en la seva presa de possessió, basada en la fórmula de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que va haver de repetir al cap d’uns dies. El seu mandat, promès amb una fórmula vàlida el 26 de gener, ha durat menys d’un mes i mig.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari