Anticorrupció investiga Narcís Serra

32 operacions i un forat de 900 milions a CX, en el punt de mira
Títol de la imatge
Títol de la imatge

La Fiscalia Anticorrupció està investigant l’exalcalde de Barcelona i exvicepresident del Govern espanyol Narcís Serra per les milionàries pèrdues ocasionades per diverses operacions de Catalunya Caixa quan presidia aquesta entitat.

Segons publica El Mundo, Serra va declarar el passat 22 de gener a les dependències de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia (Barcelona) en el marc de la investigació sobre un forat de 900 milions d’euros generat amb operacions hipotecàries. Els altres membres de la cúpula de l’entitat durant el període 2005-2008 també es troben sota la lupa. Fonts judicials citades pel mateix diari indiquen que les declaracions de tots ells foren remeses al fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado.

Així mateix, fonts de la investigació referides per El Mundo eleven a 32 les operacions sota sospita. Una auditoria interna havia detectat l’existència d’almenys 16 operacions irregulars en el citat període, sobre les quals es va informar Anticorrupció l’any 2014.

Les operacions que centren les indagacions són, fonamentalment, moviments de finançament i refinançament de pisos, concessions per a l’adquisició de participacions en societats, renegociacions de préstecs i cancel·lacions de deutes.

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob) va assenyalar que no responen a una “finalitat econòmica lògica” i que les importants pèrdues van traslladar-se al contribuent quan l’entitat fou rescatada amb 13.200 milions d’euros el 2012. El BBVA l’acabaria adquirint per 1.100 milions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides