Rosa Maria Sardà dóna l’esquena als premis Gaudí

Era la guardonada d'honor en un esdeveniment transmutat en 'happening' oficialista
sarda rosa maria
sarda rosa maria

Aquest diumenge, per primer cop, la persona guardonada amb el premi Gaudí d’Honor no s’ha presentat a recollir-lo. Enguany era Rosa Maria Sardà, però no ha estat ella sinó el seu fill, Pol, qui s’ha presentat a la gala organitzada per l’Acadèmica del Cinema Català.

Aquest esdeveniment, transmutat més que mai en un happening oficialista, ha comptat, però, amb la presència del president Carles Puigdemont (i la seva esposa), a més del conseller de Cultura Santi Vila. Tots han rebut abraçades d’Isola Passola, autora de L’endemà, presidenta de l’Acadèmia i número 76 per Barcelona de Junts pel Sí en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya.

Aquest dilluns, els informatius catalans han destacat la cerimònia dels Gaudí com a notícia d’obertura. Però abans el productor retirat Josep Maria Mainat, exmarit de Rosa Maria Sardà, ha respost un tuit de La Vanguardia que donava per fet que l’actriu no havia recollit el Gaudí honorífic per problemes de salut. “No és cert. La Sardà no recull el premi Gaudí d’Honor perquè és molt esquerpa i no li agrada recollir premis honorífics”, ha explicat Mainat.

L’any passat, en canvi, Rosa Maria Sardà no es va perdre la gala dels premis Max, organitzats per la Fundació SGAE, on fou distingida amb el Max d’Honor. Aleshores, l'”esquerpa” actriu catalana no només va recollir el premi sinó que va obsequiar els espectadors amb un discurs mordaç contra els governants i a favor del teatre.

Fa uns dies, així mateix, l’actriu catalana es va emocionar en rebre de mans del seu germà Xavier Sardà el guardó Feroz de Honor 2016, concedit per la premsa cinematogràfica en una cerimònia celebrada a Madrid, com a tribut a la seva trajectòria.

(Visited 250 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari