Rita Barberá, encerclada en l’escàndol del PP valencià

Converses, imputacions, contractes i finançament de campanyes apunten cap a l'exalcaldessa
rita barbera
rita barbera

Rita Barberá no podia ser detinguda en el decurs de l’operació Taula, que ha escomès la suposada corrupció en el Partit Popular de València en el marc del cas Imelsa: a diferència dels alts càrrecs del seu partit arrestats, és senadora i, per tant, aforada.

En qualsevol cas, es troba assenyalada perquè converses telefòniques aportades per Marcos Benavent, exgerent d’Imelsa que hauria facilitat informació fonamental -com ara gravacions- a canvi d’una reducció de la seva condemna, apunten cap a determinades gestions de l’Ajuntament de València efectuades quan el menava Barberá. En elles no se cita el nom de l’exalcaldessa, però sí que hi ha referències a “la jefa“, per exemple, en una conversa entre Benavent i l’exregidora María José Alcón, una de les 24 persones detingudes aquest dimarts. Així mateix, hi ha fins a cinc alts càrrecs del PP valencià i del Consistori de l’època de Barberá detinguts o investigats.

A més, segons publica El Español, la Guàrdia Civil està analitzant possibles irregularitats en contractes municipals aprovats per Rita Barberá xifrats en 75 milions d’euros. Els indicis acumulats pels investigadors, segons el mateix diari, apunten que els contractes s’haurien arreglats a canvi de suborns. En concret, que les empreses tenien llum verda des del Consistori per inflar les factures. Algunes de les adjudicacions sota sospita depenien directament de Barberá.

L’operació Taula també escomet el blanqueig de capitals. Els diners de les comissions il·legals que assenyala el jutge s’haurien blanquejat mitjançant societats a l’estranger, l’Olímpic de Xàtiva (club de futbol presidit per Alfonso Rus), i el pagament d’actes electorals com els de Rita Barberá, publica El Mundo citant fonts vinculades al cas.

La investigació indica que es van defraudar milions d’euros i que una part dels diners de les comissions se la van embutxacar els investigats i una altra es va destinar a engreixar el finançament del partit.

El president del PP i president en funcions del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha donat suport públicament Rita Barberà, de qui diu que està “absolutament neta”.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari