Barcelona retira la medalla a Cristina de Borbó

És el primer cop que l'Ajuntament de la capital catalana aprova treure algú la màxima distinció
cristina borbo
cristina borbo

L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda aquest dijous a l’inici dels tràmits per retirar la medalla d’or de la ciutat concedida el 1997 a la infanta Cristina de Borbó.

La germana del rei, acusada en el judici del cas Nóos que ha començat el passat 11 de gener, és la primera persona a qui la capital treu la màxima distinció de la ciutat.

La resolució aprovada pel consistori barceloní amb els vots a favor de la majoria dels grups municipals, excepte C’s i el PP, que s’han abstingut, insta Cristina de Borbó a no fer servir el reconeixement atorgat fa 19 anys i li nega posicions de privilegi protocol·lari en actes oficials de l’Ajuntament.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha lamentat que la infanta Cristina, a qui la Casa Reial ja havia retirat el títol de Duquessa de Palma, no hagi renunciat a la medalla. Pisarello, per cert, també ha recordat que malgrat de la devolució de la medalla d’or per part de l’expresident Jordi Pujol, la distinció no ha estat revocada oficialment en aquest cas. “Podríem revisar-ho”, ha dit.

Pel que fa la infanta Cristina, la retirada queda pendent de la ratificació per part del ple i de la signatura de l’alcaldessa, Ada Colau.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari