CDC i Puigdemont guanyen al ‘Joc de Trons’ gironí

Albert Ballesta, el candidat a alcalde promocionat pel president de la Generalitat, era 19è a la llista electoral
puigdemont
puigdemont

La voluntat de Convergència s’ha imposat a la de Demòcrates de Catalunya (la formació creada pels independentistes d’Unió) i finalment es proposarà investir com a alcalde de Girona el candidat que també Carles Puigdemont volia: Albert Ballesta.

Amb aquest divendres com a data límit i les 24 hores d’antelació per convocar el ple extraordinari com a condicionant, s’ha acordat que Ballesta, 19è a la llista electoral de les darreres municipals i director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, succeeixi Puigdemont al capdavant del Consistori gironí.

L’entesa és el resultat d’un bon grapat de tenses reunions en el decurs dels darrers dies, durant els quals s’han posicionat altres interessats en el càrrec. Arran de la renúncia de Puigdemont, van sorgir els noms de membres del seu equip de Govern: Marta Madrenas, Carles Ribas, Maria Àngels Planas i Isabel Muradàs, candidata proposada per Demòcrates de Catalunya i alcaldessa en funcions.

Per fer possible l’ascens de Ballesta ha calgut la renúncia a l’acta de regidor de les vuit persones que va ocupar els llocs entre l’11è i el 18è a la llista presentada per Convergència i Unió a les eleccions municipals del 24 de maig del 2015, així com la renúncia per part dels actuals regidors a aspirar a l’alcaldia. Els últims esculls han sigut Albert Colomer (militant d’Unió i 15è a la llista) i Roser Urra (17a). Colomer ha cedit aquest dimarts al vespre malgrat haver-se oposat reiteradament a una designació que va titllar de poc ètica. Urra (Demòcrates de Catalunya) ha rebut una trucada del mateix Puigdemont i finalment ha desistit a quarts de dotze de la nit, informa el Diari de Girona.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari