Apunten l’existència d’un compte de CiU a Andorra

Un document manuscrit revelat per 'El Español' exposa com va repartir diners Jordi Pujol jr.
manuscrit junior el español
manuscrit junior el español

Entre l’abundant informació i documentació que el diari digital El Español ha destapat els darrers dies sobre la investigació als Pujol destaca un manuscrit atribuït a Jordi Pujol Ferrusola que pot assenyalar que Convergència i Unió hauria disposat d’un compte a Andorra.

El primogènit de l’expresident Jordi Pujol va sol·licitar per escrit a un gestor del clan a Andorra que d’uns diners que “fa poc” que havien arribat “faci el següent”. Mitjançant un esquema, explica que d’un total de 75 -s’entén que milions de pessetes-, 24 han d’anar, a parts iguals, als seus germans Josep, Marta, Oriol, Oleguer, Pere i Mireia: 4 per a cadascun.

A més, diu que “23 els envia a Crèdit Andorrà (AND la Vella) 4426 CiU [o CiV] Atenció Sr. Saumell”.

Afegeix, així mateix, un resum del repartiment: 75 menys 23 (suposadament a CiU) són 52. I 52 menys 24 (repartit, pel que sembla, als seus germans) fan 28. Sobre aquests 28 restants, la instrucció és: “els deixa on són”.

Aquest repartiment, diu El Español, es va efectuar el 1992.

Segons va publicar El Periódico el passat més d’octubre, però, els investigadors policials no tenen clar si la instrucció d’ingrés de 23 milions de pessetes per part Jordi Pujol Ferrusola, per com està escrita, es refereix realment a “CiU”. El motiu és que no és fàcil distingir si la darrera lletra manuscrita és una “U” o bé una “V”.

En qualsevol cas, els papers revelats per El Español vinculen al cas Pujol una tercera entitat bancària del País dels Pirineus, Crèdit Andorrà, a banda d’Andbank (abans Banca Reig) i la Banca Privada d’Andorra.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari