1.500 clients ‘atrapats’ pel pet de la Caixa Agrària de Cambrils

Perillen 32 milions d'euros en estalvis
cambrils caixa
cambrils caixa

La Cooperativa Agrícola de Cambrils s’ha vist abocada a demanar el preconcurs de creditors, de manera que 32 milions d’euros dipositats per gairebé 1.500 estalviadors, principalment petits i mitjans, han quedat bloquejats.

Els fets succeeixen quatre anys després que, també poc abans de les dates nadalenques, la cooperativa agrícola de l’Aldea (Baix Ebre), bloquegés els estalvis d’unes 3.000 persones.

En el cas de Cambrils, la manca de liquiditat adduïda per la secció de crèdit de la Cooperativa -no disposa de 4,5 milions d’euros pel funcionament quotidià-, que es trobava immersa en un procés d’integració en el BBVA que incloïa un pla de viabilitat, ha precipitat el tancament.

La possibilitat d’un corralito inquieta els cambrilencs, per bé que la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), que va prestar 10 milions d’euros a la cooperativa de Cambrils i ha admès que no s’ha pogut desplegar el pla que havia d’aportar liquiditat, ha fet una crida a la calma i ha assegurat que la liquidació s’efectuarà ordenadament i sota la tutela de la Generalitat de Catalunya.

Aquí no hi ha hagut mala gestió, sinó no gestió, i ningú s’ha emportat diners ni hi ha hagut malversació”, ha respost Xavier Mas, adjunt a la direcció general de la cooperativa, quan li han preguntat per les similituds amb el cas de l’Aldea.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari