L’Ajuntament de Barcelona insta BCN World a canviar de nom

Es demana als promotors del macrocomplex que renunciïn a denominar-se com la capital catalana
Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Barcelona

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona han votat a favor d’instar els promotors del macrocomplex d’oci BCN World a que renunciïn a emprar el nom de la capital catalana, excepte Ciutadans, que s’ha abstingut.

La petició, formulada per ERC a la Comissió d’Economia i Hisenda del Consistori, no és la primera en aquest sentit. El maig del 2014, encara amb Xavier Trias com a alcalde, l’Ajuntament va aprovar una declaració institucional amb què es demanava la Generalitat i els promotors privats que s’estiguessin de posar el nom de Barcelona al macrocomplex.

La llei que permetia establir BCN World fou aprovada al Parlament pel Govern de Convergència i Unió amb el suport decisiu del PSC i, en alguns punts, amb els vots d’ERC i del PP. 

Els convergents de Barcelona han apostat per “protegir la marca” de la ciutat, una marca sobre la qual C’s troba que s’ha de “fer gala”. Els regidors de BComú consideren BCN World un exponent de la mena de projecte “que està en l’arrel del que ens va abocar a la crisi”. ERC i el PSC esgrimeixen la llunyania de Barcelona amb la ubicació del megaprojecte, sobre el futur del qual hi ha molts dubtes.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari