Podemos va a més en el sondeig andorrà

Es consolida com a segon partit en intenció directa de vot, paràmetre on el bipartidisme cau
Pablo Iglesias en un acte a Barcelona.
Pablo Iglesias en un acte a Barcelona.

Si la primera entrega dels sondeigs que publica El Periòdic d’Andorra sobre les eleccions generals del 20-D mostrava l’auge de Podemos, la segona, divulgada aquest dimecres, segueix detectant la remuntada anunciada per Pablo Iglesias i apunta un debilitament quant a intenció directa de vot de PP i PSOE i una davallada de C’s.

En aquest segon tracking, el primer després del debat entre Mariano Rajoy y Pedro Sánchez, PP i PSOE mantenen els mateixos diputats que en la primera entrega, però cauen en intenció directa de vot: del 17,3% al 16,5% els populars; del 15% al 13,4% els socialistes. L’aspre cara a cara dels dos candidats sembla haver desgastat més els socialistes.

En canvi, comparant amb l’anterior tracking, Podemos segueix segon en intenció directa de vot, suma tres escons i retalla a la meitat l’avantatge percentual del PSOE com a segona força en estimació de vot: d’un 19% a 20,9% s’ha passat a un 19,6% a 20,6%.

De fet, Podemos és l’únic partit que millora en tots els paràmetres, publica El Periòdic d’Andorra. Per contra, Ciutadans baixa encara més: fins al 16,3% d’estimació de vot i el 9,5% d’intenció directa de vot.

El repartiment d’escons a cinc dies de les eleccions, segons GESOP, seria: 106-110 per al PP, 81-85 per al PSOE, 66-70 per a Podemos i 54-48 per a C’s.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari