Triomf de la dreta a les comunals d’Andorra

Demòcrates per Andorra, el partit del cap de Govern Toni Martí, guanya a cinc de les set circumscripcions
Toni Martí (DA), actual cap de govern, aspira a la reelecció
Toni Martí (DA), actual cap de govern, aspira a la reelecció

Les eleccions comunals andorranes d’aquest cap de setmana, que decideixen els governs locals dels quatre anys vinents, han tingut com a guanyadora la formació de centre-dreta Demòcrates per Andorra, la mateixa que té majoria absoluta al Parlament del Principat.

El partit del cap de Govern, Toni Martí, s’ha imposat a cinc de les set circumscripcions (denominades parròquies): a Escaldes-Engordany (55% dels vots), Encamp (42,22%), Ordino (58,66%), Canillo (100% -era l’única llista que s’hi presentava-) i també per primer cop a Andorra la Vella, un dels territoris més disputats on concorrien quatre candidatures (35,74%). A més, a Sant Julià de Lòria, es presentaven independents amb el suport de Demòcrates per Andorra aliats amb Socialdemocràcia i Progrés, sota la fórmula Laurèdia en Comú, que ha vençut per menys d’un 1%.

Aquesta darrera demarcació és particularment significativa per ser el feu històric dels Liberals, que només guanyen a la Massana, on han obtingut el 77,55% dels suports. 

Les formacions d’esquerres no han conquerit cap demarcació ni han millorat els seus resultats en una contesa electoral on la participació, del 60,8%, ha caigut quatre punts amb relació al 2011.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari