Collboni, imputat en el cas Mercuri

Atribueixen pressions al CAC al líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona
Jaume Collboni
Jaume Collboni

Jaume Collboni ha estat imputat en la 29a peça del cas Mercuri per la suposada comissió de tràfic d’influències. En aquesta peça s’investiguen les circumstàncies de la concessió d’un canal de TV a Nicola Pedrazzoli, amo de Canal Català.

Collboni, presumptament, hauria pressionat a membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) perquè Pedrazzoli obtingués el canal. Tots dos declararan com a imputats als jutjats de Sabadell dimecres vinent i també ho faran diversos testimonis del CAC.

El líder dels socialistes a l’Ajuntament de Barcelona ha manifestat en un comunicat la seva “absoluta convicció que he actuat en tot moment dins de la legalitat en l’exercici de les meves anteriors funcions polítiques com a secretari de Comunicació del PSC” i ha destacat la seva ratificació per part de les executives del PSC.

El cas Mercuri, de presumpta corrupció fonamentalment urbanística i de tràfic d’influències i malversació, amb l’Ajuntament de Sabadell com a epicentre i el seu exalcalde Manuel Bustos com a pal de paller, va esclatar el 2012 i ha totalitzat 33 peces separades (algunes d’elles amb “bis”), nou de les quals s’han sobresegut.

Només una d’elles ha estat jutjada fins ara, la cinquena. Manuel Bustos, el seu germà Paco -exregidor y dirigente socialista- i l’exdiputat i exnúmero 2 del PSC Daniel Fernández foren condemnats per tràfic d’influències a un any i quatre mesos de presó. L’exalcaldessa de Montcada i Reixac María Elena Perez, considerada culpable de prevaricació, fou inhabilitada.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari