Duran veu “possible” ressuscitar CiU si CDC canvia

Mas, però, convergeix cap a la presidència coral que plantejava la CUP
Mas i Duran
Mas i Duran

El trencament de CiU va ser “molt dur”, segons el parer del líder d’Unió, Josep Antoni Duran Lleida, que ha plantejat aquest divendres a Els Matins de TV3 la possibilitat de ressuscitar la coalició dissolta enguany per les discrepàncies sobre el ‘procés’.

Duran, qui ha afirmat que “volia deixar la política però la situació m’obliga a seguir i a donar la cara”, creu que és “possible” el retorn de CiU si Convergència canvia d’actitud i de “postura amb Madrid”, i si el partit que lidera Artur Mas no ho supedita “tot a la independència”.

Per bé que algunes declaracions de Francesc Homs han contribuït a desinflar el ‘procés’, en aquesta línia, Junts pel Sí ha plantejat les darreres hores una nova fórmula per mirar d’aconseguir la investidura d’Artur Mas com a president. Convergint cada cop més amb la idea de la CUP d’una presidència coral, la candidatura amb més escons al Parlament proposa un consell de Govern format per quatre figures, totes elles amb tracte de president: Artur Mas, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Neus Munté.

Es tracta d’un pas més enllà a partir a la fórmula de tres vicepresidències al capdavant de macroàrees de Govern amb diverses conselleries, plantejada per Mas la setmana que es va intentar, sense èxit, la seva investidura. La fórmula presentada ara manté el repartiment d’àrees de Govern però restaria rellevància a Mas, qui no obstant seria encara formalment el president de la Generalitat. Tots quatre es coordinarien, segons la nova fórmula, en un òrgan, el Consell de Presidents, que comandaria el ‘procés’. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides