Villarejo va oferir als Pujol impunitat a canvi de tombar el ‘procés’

El comissari volia "porqueria" sobre ERC
Josep Pujol Ferrusola, vídeoconferència al Parlament
Josep Pujol Ferrusola, vídeoconferència al Parlament

José Villarejo, comissari de la Policia Nacional, va buscar el suport dels Pujol per tombar el procés independentista català, segons la declaració de Josep Pujol en seu judicial i quatre fonts citades pel diari El País.

“Si col·laboreu contra la independència, tot això s’acabarà aviat”, assegura Josep Pujol que li va dir Villarejo en la primera de les dues reunions que van mantenir.

Villarejo, publica El País, volia “aturar aquesta bogeria” i deia que “ens heu de donar porqueria d’Esquerra Republicana” (segons va publicar El Confidencial el novembre del 2014, el petit Nicolás també va demanar a Oriol Pujol informació per atacar ERC i Oriol Junqueras a canvi de rebaixar les acusacions contra ell en el cas de les ITV).

La mateixa informació exposa que Villarejo li va dir a Josep Pujol que “sé que estàs vinculat als països de l’Est per muntar un exèrcit català”.

Les fonts citades per El País, així mateix, atribueixen a Villarejo i el seu equip l’esborrany d’un informe policial revelat durant la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012 que acusava Artur Mas d’haver cobrat a Suïssa comissions il·legals del cas Palau, així com aquell altre que atribuïa a l’aleshores alcalde de Barcelona Xavier Trias un compte amb gairebé 13 milions a Suïssa. L’autoria de l’informe sobre Mas i Suïssa ja fou assenyalada per EL TRIANGLE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides