La matriu de Copisa té un forat de 119 milions

Els deutes escanyen el grup constructor, empastifat en el cas del 3%
Josep Cornadó
Josep Cornadó

Auró 97, societat hòlding matriu de la constructora Copisa, una de les principals donants de la Fundació CatDem empastifada en el cas del 3%, va tancar l’exercici del 2014 amb un resultat negatiu de 119 milions d’euros, publica Crónica Global basant-se en els comptes lliurats al Registre Mercantil. El forat s’ha eixamplat el darrer any: l’exercici anterior es va tancar amb un saldo deficitari de 109 milions.

A més, segons ha revelat El Confidencial, el conglomerat ha incomplert l’acord de reestructuració del deute signat fa un any amb la banca, el pagament del qual es va ajornar el juliol i s’havia d’efectuar el setembre, de manera que els creditors han de decidir si prenen la companyia als Cornadó o si els concedeixen una nova oportunitat per remuntar la situació, marcada també pels vincles amb escàndols de corrupció.

Copisa és una de les constructores que més negoci ha fet a Catalunya i de les més properes a CDC i als Pujol. Té imputats el seu principal accionista i president executiu, Josep Cornadó, i la seva esposa, Elvira Vidal, que és consellera delegada d’Auró 97 i accionista, així com l’exconseller delegat Xavier Tauler, pel suposat pagament de comissions als fills de l’expresident Jordi Pujol.

Actualment es troba tècnicament en causa de dissolució i Auro 97, segons Crónica Global, ha hagut de pignorar inversions diverses, saldos a cobrar i immobilitzat material i immaterial per un total de 152 milions. Així mateix, com ha publicat El Confidencial aquest dimecres, Copisa ha recorregut als fons voltor per mirar de respirar: segons fonts financeres, s’ha venut set sòls a Castlelake (antiga TPG Credit Management) i dues promocions d’habitatges a Lone Star.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides