Denuncien destrucció de proves dels Mossos contra figures de la CUP

La Policia rastreja una presumpta instrucció política d'Interior per eliminar obstacles en la negociació del nou Govern
Fernàndez i Mas
Fernàndez i Mas

La Policia està investigant si els Mossos d’Esquadra han destruït expedients que vinculen destacades figures de la CUP amb actes violents i si s’han congelat investigacions en curs que podrien afectar cupaires destacats, com David Fernàndez, publica El Español.

Segons la mateixa informació, testimonis interns dels Mossos que estan col·laborant amb la Policia apunten a l’existència d’instruccions per part del Departament d’Interior de la Generalitat per eliminar obstacles que poguessin entorpir les negociacions polítiques de Junts pel Sí amb la CUP.

Les dades compilades per la Policia, cita el mateix digital, indiquen que la necessitat d’assolir l’acord per un nou Govern català ha mogut la Conselleria a donar ordres d’abandonar investigacions en curs “sobre el moviment neoanarquista revolucionari a Catalunya” i de destruir material que reflecteixi investigacions sobre aquest moviment i els seus suposats vincles amb la CUP.

La investigació policial, específicament, publica El Español, apunta que es van donar instruccions per fer desaparèixer informes que, suposadament, relacionen l’exdiputat cupaire David Fernàndez amb “moviments anarquistes de caràcter violent“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides