El jutge sospita que el Júnior va finançar ‘en negre’ activitats polítiques

De la Mata indica que va emprar un compte del Museu Iconogràfic Sant Jordi d'Andorra
pujol junior jutjat
pujol junior jutjat

José de la Mata, l’instructor del cas de Jordi Pujol Ferrusola a l’Audiència Nacional, sospita que el fill gran de l’expresident de la Generalitat va finançar “activitats polítiques” amb diner negre que tenia a paradisos fiscals, revela Vozpópuli.

Citant el contingut d’un acte del jutge De la Mata, aquest digital especifica que Jordi Pujol jr. hauria utilitzat en algun cas un compte bancari que té com a titular el Museu Iconografic Sant Jordi, ubicat a Ordino (Andorra), per finançar unes activitats polítiques que De la Mata, però, no ha detallat.

En la mateixa resolució, relata Vozpópuli, el jutge exposa, com a conclusió de l’anàlisi dels documents remesos per les autoritats andorranes, que es van registrar importants moviments de diners cap a zones que són o han sigut paradisos fiscals o almenys offshore, entre elles Panamà, Suïssa, Liechtenstein, Luxemburg, l’Uruguai o les Illes Verges Britàniques.

De la Mata, així mateix, exposa una llista de testaferros al servei de Jordi Pujol Ferrusola, entre ells José de Alba Barnola (a Mèxic), Antoni Ziorzano Riera (a Andorra), Juan Manuel Rosillo (a Panamà), Juan José Baro Puyo, Herbert Arthur Joseph Rainford Towning (al Regne Unit) i Charles de Bavier (a Suïssa).

Sobre aquest darrer, la mateixa informació destaca que es va embutxacar 13.625 francs suïssos per dos mesos de feina, xifra que, destaca De la Mata, dóna una idea del volum de diners que movia Jordi jr.

A més, De la Mata indica que immediatament després de cada abonament sospitós, el Júnior ordenava traspassos a tots els comptes andorrans dels seus germans i, en alguna ocasió, a un compte de la seva mare, Marta Ferrusola.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides