La tupinada de la “ciutat dels funcionaris”, en mans d’Antifrau

CCOO assenyala Salvador Estapé com a facilitador d'un contracte a mida d'AXA
mas colell
mas colell

L’exdirector de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya Salvador Estapé és l’home assenyalat en els escrits remesos el juliol i l’agost per CCOO de Catalunya a l’Oficina Antifrau per denunciar l’operació urbanística tancada pel Govern amb AXA Real Estate, publica Crónica Global.

Es tracta de l’anomenada “ciutat de la Generalitat” (o “ciutat dels funcionaris”), de 46.000 metres quadrats, on es preveu que es traslladin a partir del 2019, d’entrada, els departaments d’Economia i Empresa i Ocupació, aixì com la direcció general de Medi Ambient, i s’hi ubiquin uns 3.000 funcionaris de la Generalitat.

Ha estat una de les darreres gestions de gran envergadura sota l’autoritat de l’actual conseller d’Economia en funcions, Andreu Mas-Colell, de fet la més sorprenent, perquè l’acord amb la filial d’AXA consisteix en un contracte de lloguer que pesarà durant 20 anys a les precàries finances catalanes.

La documentació lliurada per CCOO a Antifrau exposa com, suposadament, Estapé va emprar els seus càrrecs com a director de Patrimoni (del qual va plegar l’agost passat) i membre del consell d’administració de l’empresa pública Fira 2000 per facilitar que Axa Real State obtingués l’execució del projecte.

CCOO, segons la mateixa informació, indica que Estapé va decidir des de la seva cadira a Fira 2000 extreure un benefici econòmic d’un terreny es va vendre el maig a AXA, l’únic postor. La denúncia del sindicat es basa en la convocatòria, un mes després d’aquella adjudicació, d’un concurs per part de Patrimoni per llogar l’immoble on es preveu efectuar el traslladat de funcionaris de la Generalitat.

Una característica destacada de l’acord Generalitat-AXA és el blindatge del contracte: és de compliment obligatori per 10 anys prorrogables a 20. Segons CCOO, Estapé no va garantir els principis de lliure concurrència, igualtat, objectivitat i no discriminació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides