Mullader per la maqueta d’elBulliFoundation pagada amb diners públics

La CUP denuncia irregularitats relacionades amb els 12.221 euros gastats per la Diputació de Girona
bulli maqueta
bulli maqueta

La polèmica torna a voltar el projecte d’elBulliFoundation, del xef Ferran Adrià. L’ampliació del 250% prevista al Parc Natural del Cap de Creus, depenent de l’aprovació d’una llei especial per part del Parlament, fou enviada a la nevera el gener d’enguany, però la CUP ha denunciat aquest dimecres irregularitats pel que fa al pagament de la maqueta de l’edifici del projecte, assumit per la Diputació de Girona a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Aquest patronat ha justificat la despesa, xifrada en 12.221 euros, amb la promoció de “la marca Costa Brava” i pel fet de “donar suport a Ferran Adrià, ambaixador de la destinació i màxim exponent mundial de la gastronomia d’avantguarda”. Al contrari que els responsables polítics de la Diputació, que no s’han pronunciat, el Patronat ha defensat el procediment seguit per efectuar l’encàrrec i el pagament de la maqueta: sostenen que es va fer més tard que la signatura de l’encàrrec.

El Patronat, així mateix, defensa la inversió en la maqueta, que va servir per participar en una exposició a Barcelona, assenyalant que els projectes amb imports inferiors a 18.000 euros no s’han de sotmetre a concurs públic.

Denúncia cupaire
La CUP, però, assegura que ha accedit a documents que certifiquen el desemborsament de la Diputació i no només critica aquesta despesa, assumida totalment pel Patronat de Turisme, sinó que assenyala que l’expedient presenta irregularitats. En aquest sentit, els cupaires indiquen que quan el Patronat va iniciar l’encàrrec i el permís per pagar, la maqueta ja era presentada públicament al Palau Robert de Barcelona. A més, s’indica que Cloud 9, l’empresa encarregada de la maqueta, va emetre la factura sis dies abans que se signés l’encàrrec del projecte. L’ordre de pagament, denuncia la CUP, es va cursar un dia abans que el full d’encàrrec sortís del Patronat i fos enviat a l’empresa.

“Tenim indicis que les males pràctiques demostrades en el cas de la maqueta del Bulli Foundation només són la punta d’un iceberg d’una mala praxi de funcionar endèmica dels ens provincials”, assegura el regidor de la CUP a Girona Lluc Salellas.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari